Wat als je toegang krijgt tot informatie over je lichaam waardoor je beter weet hoe je die kilo’s kunt kwijtraken.
Het nieuwe jaar is van start gegaan en de kans is groot dat je voornemens hebt die met gezondheid te maken hebben. Zoals afvallen, gezonder eten of meer bewegen en sporten. Vaak ga je in Januari vol goede moed van start maar na een aantal weken is je enthousiasme zoek en vraag je je af ‘waar doe ik dit eigenlijk voor’? Je denkt ‘De kilo’s die je in Januari en Februari kwijt raakt zitten er in Mei toch weer aan’. Of, je sport 2x in de week maar om nou te zeggen dat je lichaam strakker en sterker wordt. Komt dit je bekend voor?
Wat als je toegang krijgt tot informatie over je lichaam waardoor je beter weet hoe je die kilo’s kunt kwijtraken. Of informatie verkrijgt over of jouw lichaam makkelijk spierweefsel opbouwt en jij je dus sneller energieker gaat voelen?
Gerichter aan de slag
In mijn praktijk werk ik al een tijd succesvol met ontlastingstesten bij mensen met darmklachten. Dit geeft mij en de client veel informatie over wat er gaande is in de darmen en wat er moet gebeuren om de klachten aan te pakken. Ook geeft het informatie over welke systemen in het lichaam extra ondersteuning nodig hebben en welke stappen er gezet moeten worden om die systemen te ondersteunen om op die manier de oorzaak aan te pakken en klachten te verminderen.
Zo kan een disbalans (dysbiose) in de bacteriën in je dikke darm (darmmicrobioom) zorgen voor teveel ongunstige bacteriën en te weinig goede bacteriën. De ongunstige bacteriën kunnen toxines vormen in je lichaam wat extra belastend is voor je lever en vage klachten geeft zoals buikpijn, hoofdpijn en vermoeidheid. Hierdoor krijgt je lever minder kans om andere belangrijke taken uit te voeren zoals het opnemen van voedingsstoffen uit je verteerde voedsel.
In dit geval gaan we gericht aan de slag om de disbalans in de dikke darm te herstellen en is extra ondersteuning van de lever ook nodig zodat deze biotransformatie-fabriek z’n werk weer goed kan doen. En nog belangrijker, de klachten snel verminderen.
Volgens recent onderzoek zijn onze genen voor 50% verantwoordelijk voor onze fysieke eigenschappen. De andere 50 procent wordt bepaald door je leefstijl en je omgevingsfactoren.
Behaal je leefstijldoelen op basis van je DNA
Naast ontlastingsonderzoek werk ik sinds kort ook met DNA leefstijl testen. Volgens recent onderzoek zijn onze genen voor 50% verantwoordelijk voor onze fysieke eigenschappen. De andere 50 procent wordt bepaald door je leefstijl en je omgevingsfactoren. De informatie die je met een DNA Leefstijl test verkrijgt kun je zien als een gezondheidsplan voor je lichaam. Wil jij je leefstijl verbeteren omdat je gewicht wilt verliezen, sportprestaties wilt verbeteren of lekkerder in je vel wilt zitten? Deze test helpt je om erachter te komen hoe je dit het beste kunt aanpakken.
Er worden alleen genen onderzocht die verband houden met voeding, sport en leefgewoonten, dus geen genen die verband houden met ziektebeelden. Bovendien wordt de uitslag vertaald naar praktische adviezen.
Jouw DNA Leefstijl test geeft o.a. inzicht in de volgende onderwerpen
- Jouw aanleg om op gewicht te blijven en aan te komen
- Jouw aanleg m.b.t verbruik en opname van vitamines en mineralen
- Jouw aanleg voor spieropbouw en je gevoeligheid voor blessures
- Jouw aanleg m.b.t verwerking van alcohol en koffie
- Jouw aanleg voor een lactose en gluten intolerantie
- Jouw aanleg m.b.t. oxidative stress
- Jouw aanleg m.b.t. genetische veroudering van je huid
- En nog vele andere inzichten
Benieuwd hoe een DNA Leefstijl test jou kan helpen of heb je vragen over deze test, stuur mij een mail of plan een vrijblijvend gesprek waarin ik je alles vertel over de DNA Leefstijl test.