laura

Meer over mij

Laura - Darmtherapie-specialist - Orthomoleculair therapeut - Trainer Hormoonfactor 

Hi, ik ben Laura de Haan en ik begeleid mensen met darmklachten naar een leven met grip op hun klachten zodat zij weer energiek kunnen genieten van het leven. Na mijn studies Masters of Science in Nutrition & Food Management en Voeding & Diëtetiek, koos ik toch voor die baan in de financiële wereld. Maar zo’n 2 jaar geleden heb ik mijn lang bestaande fascinatie voor voeding en gezondheid opnieuw vormgegeven en een nieuwe afslag genomen in mijn leven.

Laura lila trui

Meer van betekenis zijn

Naast mijn interesse in voeding en gezondheid speelde persoonlijke omstandigheden ook een rol in mijn keuze een ander pad te bewandelen. De aanleiding hiervoor was oa. de diagnose Alzheimer bij mijn beide ouders op vrij jonge leeftijd. Ook mijn eigen lichaam dat signalen gaf in de vorm van een hartritmestoornis en de diagnose Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS), zette mij aan het denken. Is dit mijn pad?! Doe ik waar ik echt gelukkig van word?!

Bovenstaande tezamen met de behoefte om meer van betekenis zijn voor anderen maakte dat ik mijn oude passie voor voeding en gezondheid wilde delen met een groter publiek. Mijn praktijk The Health Rezet was geboren.

Laura blauwe trui

Verzameling super ingenieuze systemen 

Ons lichaam is een verzameling van super ingenieuze systemen die allemaal op elkaar zijn afgestemd. Het is op deze manier tot ontzettend veel in staat mits de juiste omstandigheden aanwezig zijn. En daar ligt nu net de grote uitdaging. Onze moderne maatschappij verhoogt de druk op ons lichaam waarbij onze gezondheid, in een steeds vroeger stadium, in het gedrang kan komen. Door de stijgende druk op de gezondheidszorg is preventie van onze gezondheid belangrijker dan ooit.

laura

Meer inzicht in mijn lichaam

De weg die ik zelf heb afgelegd om mijn PDS klachten aan te pakken liet de vele mogelijkheden van laboratoriumonderzoek zien. Stukje bij beetje kreeg ik meer inzicht in wat er precies gaande was in mijn lichaam en welke klachten hierdoor ontstonden. Door de veroorzakers van mijn klachten aan te pakken had ik vrij snel resultaat en begreep ik mijn lichaam steeds beter. Dit is een andere aanpak dan in het huidige reguliere systeem. Daar kreeg ik te horen dat mijn bloedwaardes goed waren en ik moest leren leven met de klachten die ik had. 

Hormoonbalans en darmgezondheid

In mijn behandelingen focus ik op 2 belangrijke pijlers; hormoonbalans en darmgezondheid.

Hormonen zijn boodschapperstoffen en bepalen voor een groot deel of jouw lichaam in balans is en optimaal functioneert. De gezondheid van jouw darmen heeft directe invloed op de gezondheid van jouw gehele lichaam, brein, immuunsysteem en hormoonbalans.

 

Ik geloof dat je met kleine aanpassingen in je voeding en leefstijl je gezondheid drastisch kunt verbeteren. Op deze manier krijg je meer grip op je klachten waardoor je energieker in het leven staat. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er ook ruimte is om te blijven genieten van het leven.

 


Wat je verder nog moet weten over mij

Als nuchtere Nood-Hollandse die nu al ruim 15 jaar in Amsterdam woont zal je van mij eerlijk en duidelijke feedback krijgen. Ik ben doelgericht en gedreven en ik reken erop dat ook jij klaar bent om de nodige verandering in je leven door te voeren. Dit zal niet altijd makkelijk zijn maar ook zeker niet onmogelijk. Ik blijf betrokken en zal je ondersteunen met talloze concrete tips en verlies het uiteindelijke doel daarbij nooit uit het oog. Ben jij klaar voor jouw Health Rezet?

Recente opleidingen 

opleiding

Trainer Hormoonfactor (Sonnevelt Opleidingen)

Tijdens deze opleiding staat het coachen en begeleiden van cliënten op deskundige wijze over hoe hormonen de gezondheid beïnvloeden centraal. Ook brengt de opleiding verdieping over de werking van hormonen en de invloed van leefstijl op hormonen. Voeding, beweging en stressreductie spelen een hoofdrol in de coachingstrajecten.

opleiding

Orthomoleculair Therapeut (SOHF)

Deze opleiding brengt verdieping in het werkingsmechanisme van het menselijk lichaam, aandoeningen en behandelmogelijkheden. Je leert het lichaam optimaal te voeden met voeding en voedingssupplementen met als doel gezondheid te behouden en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te versterken.

opleiding

Darmtherapiespecialist

(RP Sanitas Humanus)

Verdieping over het complexe systeem van de darm, met alle spijsverterings- en microbiologische processen. Tevens het ontwikkelen van passende behandelstrategieën voor individuele cliënt nav ontlastingsonderzoeken